Koning Willem-Alexander in radio-uitzending vanuit Paleis Noordeinde | De Oranjes

woensdag 11 april 2018

Koning Willem-Alexander in radio-uitzending vanuit Paleis Noordeinde

Radiomaker Wouter van der Goes maakte vandaag voor Radio 2 een uitzending vanuit Paleis Noordeinde. Het was voor het eerst dat er een radioprogramma werd gemaakt vanuit het paleis, maar de échte verrassing kwam toen Koning Willem-Alexander zelf ook geïnterviewd werd.

Van der Goes wilde in zijn uitzending, die van 18.00 tot 20.00 uur duurde, antwoord krijgen op vragen wat de Koning en Koningin precies doen, wie ze daarbij helpt en wie het zilver poetst bij een belangrijk diner. Hij kreeg onder meer een rondleiding door het paleis en er kwamen medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis aan het woord. Daarna kwam als een echte verrassing ook Koning Willem-Alexander aan het woord. De Koning had het over de uitblinkerslunch, die eerder die middag genuttigd was. In totaal mochten 26 mensen op bezoek komen bij het Koninklijk paar omdat ze in de afgelopen tijd een bijzondere prestatie leverden of een onderscheiding ontvingen. "Het is inmiddels de 27e editie die we organiseren", vertelde Willem-Alexander. "Vroeger was Nederland een land waar je niet je kop boven het maaiveld mocht uitsteken. We vinden het bijzonder om mensen die iets betekenen in hun doelgroep of bijvoorbeeld de beste zijn in hun sport, in het zonnetje te zetten." "Daarnaast is het ook een manier om die mensen kennis met elkaar te laten maken", legde de Koning uit. "Want wat betekent het om de beste te zijn of uitgeroepen te worden tot de beste in jouw eigen beroepsgroep. En hoe kan je elkaar helpen en versterken in de maatschappij. Dat is eigenlijk de bedoeling van de uitblinkerslunch." De radio-uitzending, in de Puttikamer van het paleis, werd gemaakt naar aanleiding van het nieuws dat het Paleis en de Koninklijke stallen deze zomer opnieuw opgegaan voor publiek. De dj presenteerde zijn programma al eerder vanaf bijzondere locaties, zoals een gevangenis, de Tweede Kamer en vanuit Mali.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat de koning dit heeft toegestaan, blijkt maar weer dat we steed meer te weten komen van de koning en van het koningschap. Niet dat DE oranje koninginnen dit niet deden. Maar het gata vooruit. Kijk naar Julian, Koninginnedag op het bordes van soestdijk. Beatrix ging het land in, weer wat persoonlijker en Willem alexander een combinatie van die twee en meer camera's laat hij toe dan Beatrix.

    Het Koninklijk huis groeit mee op een leuke manier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk filmpje :) erg interessant !

    BeantwoordenVerwijderen