Koning Willem-Alexander opent Koningsspelen 2018 | De Oranjes

vrijdag 20 april 2018

Koning Willem-Alexander opent Koningsspelen 2018

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend de zesde editie van de Koningsspelen geopend op een basisschool in Twello. 
De Koning arriveerde rond kwart voor negen. In de aula werd hij ontvangen door een grote groep kinderen die gezamenlijk het Koningsontbijt nuttigden. De Koning schoof bij verschillende tafels aan. Andere jaren kon hij dat met Máxima doen, dus moest hij nu wat vaker van tafel wisselen om met zoveel mogelijk kinderen te praten.

Terwijl de leerlingen van de Brede School De Fliert zich na het ontbijt opstelden op een groot grasveld voor de opening met optreden van Kinderen voor Kinderen, werd de Koning geïnterviewd door het NOS Jeugdjournaal. Hij zei onder andere dat Koningin Máxima het jammer vind niet bij de Koningsspelen te kunnen zijn. Máxima woont als speciaal gezant voor de Verenigde Naties een vergadering bij van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds in Washington. Ook Prinses Ariane, die in groep 7 zit, doet nog mee aan de Koningsspelen. "Ariane heeft zeker geoefend. Ze vindt jazzballet sowieso heerlijk om te doen en zal enthousiast meedansen met het Koningslied." aldus de Koning. Verder vertelde hij dat hij als kind veel buiten speelde met zijn broers en kattenkwaad uithaalde. In een interview met het NOS Jeugdjournaal vertelt koning Willem-Alexander dat hij als kind veel buiten speelde met zijn broers en kattenkwaad uithaalde. Met het thema van dit jaar 'Binnenstebuiten' worden kinderen gestimuleerd om veel buiten te spelen. Door aan een touw van een boomhut te trekken werden de Koningsspelen 2018 officieel door de Koning geopend. Honderden stuiterballen kwamen vervolgens uit de hut gestuiterd, veelal over het podium heen waar Kinderen voor Kinderen optrad met 'Fitlala'. Na de opening bezocht Willem-Alexander enkele sportactiviteiten.

Bekijk hier de uitzending van de Koningsspelen terug. Meer beelden worden nog toegevoegd.

2 opmerkingen:

  1. Een geslaagde ochtend en wat doet de Koning dit leuk; echt niet aan hem te ziemn dat hij al 50 is, maar zoals hij zelf zei: het nieuwe of 2e dertig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De beelden bij je logje, en jouw verslag smaken naar meer. Dus de video's ook nog even kijken :)

    BeantwoordenVerwijderen