Koningin Máxima brengt werkbezoek aan 60-jarig Kansfonds | De Oranjes

dinsdag 22 augustus 2017

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan 60-jarig Kansfonds

Nu de zomervakantie, die triest eindigde door het overlijden van Jorge Zorreguieta, voor de prinsessen voorbij is, zijn ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima weer aan hun werkzaamheden begonnen. De Koningin bezocht vanochtend het Kansfonds dat 60 jaar bestaat.
Kansfonds steunt lokale initiatieven en projecten die kwetsbare mensen helpen hun situatie te veranderen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Het fonds steunt ruim 500 projecten per jaar voor kwetsbare groepen als zwerfjongeren, kinderen in armoede en eenzame ouderen. Kansfonds deelt kennis en ervaring en biedt financiële hulp. Koningin Máxima bezocht één van de initiatieven die door Kansfonds wordt ondersteund, het interkerkelijk diaconaal centrum de Jessehof in Delft. De Jessehof is een inloophuis voor mensen met een klein sociaal netwerk, mensen die lijden onder sociale uitsluiting en dak- en thuislozen. In de Jessehof kunnen zij terecht voor een kopje koffie of thee en een luisterend oor. Máxima keek naar een potje biljart en luisterde naar een klein concert. Verder sprak ze met een aantal bezoekers en vrijwilligers van het inloophuis over hun ervaringen.
Embed from Getty Images
Aansluitend bezocht Koningin Máxima de netwerkbijeenkomst van Kansfonds in de Jozefzaal van de Maria van Jessekerk in Delft. Daar sprak ze onder anderen met een vertegenwoordiging van Netwerk Dak, de koepelorganisatie voor inloophuizen, over het belang van de huizen en de knelpunten waar de organisatie tegenaan loopt. Het werkbezoek eindigde met een gesprek met bestuursleden van het Kansfonds. Zij gaven een toelichting op de geschiedenis en werkzaamheden van het fonds.

1 opmerking:

  1. De onderstaande foto vind ik prachtig, vol kleur en sprankelende ogen.. ik hoop dat de koningin niet al teveel een 'masker' op zet, dat ze heel verdrietig is, terwijl ze zo straalt.

    BeantwoordenVerwijderen