Koningin Máxima bij Jaarevent 'NLgroeit' en opening Onderwijstentoonstelling | De Oranjes

maandag 23 januari 2017

Koningin Máxima bij Jaarevent 'NLgroeit' en opening Onderwijstentoonstelling

Koningin Máxima was vandaag aanwezig bij het Jaarevent van 'NLgroeit'. Later vandaag opende de Koningin de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht.


Nlgroeit is een meerjarenprogramma dat tot doel heeft het groeivermogen in het midden- en kleinbedrijf te vergroten. Dat kan door ondernemers bewust te maken van groeikansen, hen te activeren om gebruik te maken van coaching en opleiding en hen te faciliteren bij het vinden van de ideale match met een coach, mentor of opleiding.  Diverse mensen namen het woord. Ook Koningin Máxima sprak enkele openingswoorden. Hoewel een slagerij verboden zou moeten worden, sprak Máxima juist haar bewondering uit voor een slagerij in Voorschoten. "Een familiebedrijf met een geschiedenis van 45 jaar”, zei de Koningin, die het familiebedrijf twee maanden geleden op de Dag van de Ondernemer heeft bezocht. Lovend sprak ze over de innovatiedrang van de slagersfamilie. "We weten allemaal dat het vijf jaar geleden helemaal geen gemakkelijke tijd was. Maar de familie Van Eijk had toch de durf om te innoveren en te investeren. Vorig jaar openden ze een gloednieuwe zaak, nota bene in een winkelstraat met veel leegstand. Een nieuwe zaak, met een nieuwe inrichting. Met verse maaltijden bereid door een Indonesische kok. Met een eigen weblog waarop je recepten vindt. En met workshops voor de klanten die zelf niet zo handig zijn in de keuken. Sinds de nieuwe zaak openging, is de omzet met 30 procent gestegen.” Máxima waarschuwde voor de snelle veranderingen in het MKB."Een deel van de bedrijven profiteert en weet in deze dynamiek nog harder te groeien. Een ander deel slaagt er niet in om mee te veranderen en loopt het risico dat hun omzet steeds harder gaat dalen. Als een zeephelling waar je steeds sneller van af glijdt’’, zei Máxima. "Ondernemen is dus steeds meer een survival of the fittest. Wie zich het best weet aan te passen aan veranderingen, wint en kan ook in de toekomst winnen.” 

Later vandaag, met inmiddels weer een andere outfit aan, opende Koningin Máxima de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht. Máxima is een voorvechter van meer aandacht voor muziek in het onderwijs en daarom ging ze langs bij stands van 'meer muziek in de klas'. Ook bezocht ze de stand van 'Wijzer in Geldzaken', waar ze erevoorzitter is. Dat project vraagt aandacht voor educatie over financiën.

1 opmerking:

  1. Die blik van Maxima op de eerste foto.. Precies zoals ik over haar outfit denk ;) Dan vind ik dat jurkje wat ze 's ochtends droeg echt een heel stuk vlotter staan!

    BeantwoordenVerwijderen