Willem-Alexander in 1971 | De Oranjes

donderdag 19 januari 2017

Willem-Alexander in 1971

In 1971 hoefde Willem-Alexander de schoolbanken nog niet in. Hij kon daarom weer uitgebreid genieten van de vakanties in Lech en Porto Ercole, zijn groter geworden broertjes en een bijzondere kerstviering in Uddel.
Foto:  Joost Evers/Anefo
Eind februari vertrok de Koninklijke familie weer met de trein vanaf Baarn voor de jaarlijkse skivakantie in Lech. Niet de volledige familie ging mee. Prins Bernhard bleef onder andere in Nederland, en werd daarom uitgezwaaid door zijn oudste kleinzoon.

In Lech beleefde Prins Willem-Alexander spannende tijden. Hij mocht voor het eerst op ski's staan, maar vond dat in het begin toch niet zo leuk. Als je tot de Koninklijke familie behoort, hoort skiën er hoe dan ook bij, dus gelukkig zag het jonge prinsje na een paar keer de lol er wel van in.

Foto's: Hans Peters/Anefo
Terwijl op 17 mei 1971 in Argentinië een meisje met de naam Máxima geboren werd, had Prins Willem-Alexander zijn 4e verjaardag er al weer opzitten. Speciaal voor deze verjaardag maakte Prins Claus nieuwe officiële foto's van de prins. De prins poseerde zittend, en hangend in een stoel.

De serie foto's was meteen ter compensatie van 30 april. Koninginnedag werd namelijk afgelast omdat Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard, overleed op de verjaardag van Willem-Alexander. 30 april vond de uitvaart plaats.

In de zomer was de pers weer welkom om het prinselijk gezin te fotograferen in het Italiaanse Porto Ercole. De prinsjes speelden tijdens het poseren op het terras met een bellenblaas, er werd gewandeld en het hele gezin - inclusief honden - maakte een tocht met de motorboot.

In het najaar van '71 moest de prins zijn vader weer even missen, die een reis naar Tanzania maakte. Op 10 december verwelkomden Prinses Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prins Friso en Prins Constantijn hem weer op Schiphol.
Foto: Bert Verhoeff/Anefo
De viering van Sinterklaas had Prins Claus gemist, maar met kerst was het gezin weer compleet. De kerstviering van de Koninklijke familie vond dit jaar niet in het paleis, maar in het Gelderse Uddel plaats. Willem-Alexander had hier ook een ontmoeting met het visserskoor Crescendo, van wie hij een visserspet en een fotoboek kreeg. Ook neefje Maurits was bij de kerstviering. Tijdens het uitdelen van kerstbroden, chocolademelk en cakejes dronken de prinsjes tussendoor ook regelmatig een kop met chocolademelk.
Foto: Rob Mieremet/Anefo
Foto: Rob Mieremet/Anefo

3 opmerkingen:

  1. Eebn mooi jaar weer mooi beschreven en al die mooie oude foto's leuk om te zien en vooral die gemaakt zijn op zijn verjaardag, hangend in zijn school; erg ongedwongen eeen pracht foto.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjonge wat leuk is dit. Wat een schatje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heeel heel leuk.... smaakt naar meer ;-)

    BeantwoordenVerwijderen