Prinses Beatrix bij concert European Union Youth Orchestra | De Oranjes

zondag 24 augustus 2014

Prinses Beatrix bij concert European Union Youth Orchestra

Prinses Beatrix was vanavond aanwezig bij een concert van het European Union Youth Orchestra in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Traditiegetrouw is het bijwonen van een voorstelling van het jeugdorkest het eerste openbare optreden in de agenda van de prinses na de zomervakantie. Voor het European Union Youth Orchestra was het vanavond juist het laatste optreden van de Europese tournee. De prinses heeft inmiddels grote waardering voor het orkest wat uit 140 jongeren tussen de 14 en 24 jaar bestaat en waarvan de leden ieder jaar uit de lidstaten van de Europese Unie gekozen worden.

Dit keer werd er voor Prinses Beatrix en het overige publiek Symphonic Dances uit de musical/opera West Side Story (1960) van de Amerikaanse componist Leonard Bernstein gespeeld. Ook werden Rhapsody in Blue (1924) en delen uit het ballet Romeo en Julia(1935-1936) ten gehore gebracht. Eén en al historie dus.

2 opmerkingen:

  1. "hoera, de vakantietijd zit erop!" Klinkt raar, maar het is leuk, dat de prinses weer in het openbaar verschijnt... op de fotos ziet zij er gelukkig en goed uit...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn, dat de vakantietijd erop zit en het "normale" leven weer begint. Niet alleen voor ons, maar ook voor de Oranjes. En inderdaad, prinses Beatrix heeft er weer zin in. Hopende heeft Ze een leuke vakantie gehad en heeft ze haar verdriet omtrent haar zoon Friso een plaatsje kunnen geven, zodat ze verder kan met haar leven en dit hoop ik ook voor prinses Mabel, die het nog moeilijk zal krijgen met haar opgroeiende dochtertjes, maar aan steun binnen de Koninklijke familie zal het in ieder geval niet liggen.

    BeantwoordenVerwijderen