Doe mee en win: ‘De Sprookjessprokkelaar’ | De Oranjes

maandag 25 augustus 2014

Doe mee en win: ‘De Sprookjessprokkelaar’

“Er was eens een sprookjesbibliotheek in een oud, verlaten kasteel… Stemmen galmen door de gangen en achter de vele deuren schuilt gevaar. Toch blijft Sterre zoeken naar de juiste deur. Daarachter wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Als Sterre de juiste deur vindt, gaat er een wereld voor haar open. Ook voor de mensen in het dorp, die hun bijzondere verhalenverteller met open armen ontvangen. Maar niet iedereen is blij. Sterre is in gevaar! Wie kan haar helpen? De Sprookjessprokkelaar?”

Samen met Paul van Loon heeft Prinses Laurentien ‘De Sprookjessprokkelaar’ geschreven. Het is een spannend sprookje over de kracht van fantasie en lezen en voorlezen. Tijdens de Kinderboekenweek, op 5 oktober, zal het boek in de Efteling gepresenteerd worden.RoyalfanVivian verloot 2 exemplaren van dit boek! 


Wil je ook kans maken? Doe dan mee met onderstaande ‘Eftelingquiz’, want hoewel de Oranjes zelf deel uitmaken van een ‘sprookje’ zijn ze ook geregeld in dit park te vinden. Stuur de antwoorden + adresgegevens op naar met als onderwerp: De sprookjessprokkelaar. Dit kan t/m 1 oktober 2014. Winnaars krijgen op 3 oktober bericht.

1. Welke attractie opende Prins Bernhard ooit in de Efteling?
2. Met het gooien van een muntje opende Prinses Juliana in 1985 de Wensbron. Sindsdien worden één keer per jaar de muntjes schoongemaakt en geteld. Waar gaat de opbrengst naartoe?
3. Tijdens welke gelegenheid in het park werd Prinses Margriet ten dans gevraagd?
4. Om welke reden bracht Prins Maurits met zijn gezin in november 2010 een bezoek aan het park?
5. Op welke dag in de week bracht Máxima met haar dochters eens een keer na schooltijd een bezoek aan de Efteling?
6. Wat onthulden Prinses Laurentien en Paul van Loon in oktober 2013 in de Efteling na een voorleessessie?
7. Wat gebruikt Prinses Laurentien tijdens een privébezoek met haar gezin aan de Efteling om niet herkend te worden?
8. Welke kleur jurk droeg Koningin Máxima toen ze in mei van dit jaar in het Efteling theater het galaconcert van de ‘Koninklijke Sophia’s Vereeniging’ bijwoonde?

Bonuspunt: 
Mensen die óók hebben deelgenomen (of dat nog gaan doen) aan de Koperen Koningspaar quiz’ en daar minstens vijf punten gescoord hebben, krijgen een extra punt voor deze prijsquiz.

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke quiz; ik doe zeker mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En de antwoorden heb je als het goed is van mij binnen gekregen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Leuk dat je mee hebt gedaan! Ik stuur later deze week even iedereen (die tot nu toe heeft meegedaan) een ontvangstbevestiging!

   Verwijderen
 3. Op vraag 5 zijn meerdere antwoorden mogelijk kwam ik achter.. dus wordt beide goedgekeurd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb met de 2 quizzen (schrijf je dat zo?) meegedaan en de antwoorden op 31 augustus aan je gemaild, Vivian. Hopelijk heb je mijn mail goed ontvangen. Groetjes, Karine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de mail ontvangen en beide quizzen 'verwerkt'. :) Je ontvangt nog een bevestiging! Ik loop wat achter met m'n mail.

   Verwijderen