RoyalfanVivian's februari brief | De Oranjes

vrijdag 1 februari 2008

RoyalfanVivian's februari brief

Hallo mensen!


Vandaag het feestje van Koningin Beatrix en prinses Margriet! Onderaan deze ‘brief’ heb ik de tijden van evt. tv-programma’s hierover gezet.Zodat je niks hoeft te missen.


Naast het feest van vanavond, zien we eerder op de dag Máxima , zij is –hoe toepasselijk- aanwezig bij een Project genaamd: Máxima. 2 februari openen Prins Maurits en Prinses Marilène het Ronald McDonald VU Kinderstad. Verder deze maand brengen Prinses Margriet en prof.mr.Pieter van Vollenhoven een bezoek aan Boedapest. Dit i.v.m.het Holland-Flamand Kultfeszt op 15 februari. De President van Mozambique, Armando Emílio Guebuza, en mevrouw Maria da Luz Dai Guebuza brengen van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 februari een officieel bezoek aan Nederland. Het bezoek staat in het teken van bevestiging en versteviging van de wederzijdse betrekkingen. Vanaf de onafhankelijkheid van Mozambique in 1975 onderhouden Nederland en Mozambique nauwe betrekkingen, met name op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, water en goed bestuur. En op 29 februari opent Koningin Beatrix de tentoonstelling Amsterdam & de Oranjes. De tentoonstelling geeft aan de hand van historische gebeurtenissen inzicht in de relatie van Amsterdam met het Huis van Oranje. De tentoonstelling Amsterdam & de Oranjes laat met onder andere objecten, filmmateriaal en foto’s ruim vier eeuwen geschiedenis zien. Zo worden pamfletten van republikeinse Amsterdammers getoond, maar ook Koninklijke objecten, zoals de troon van Willem III en de ‘Amsterdamse wieg’. Dit was een geschenk van de vrouwen en meisjes van Amsterdam bij de geboorte van prinses Juliana in 1909. Veel leden van het Koninklijk Huis hebben in deze wieg gelegen.


Dan over de Quiz. De uitslag van de Baby Quiz en Jaaroverzicht .quiz met de uiteindelijke winnaar volgt z.s.m evenals de nieuwe quiz! Er zijn wat dingetjes tussen gekomen. Iedereen begint weer met 0 punten, en bij iedere nieuwe quiz die er komt worden je punten bij je vorige deelname opgeteld.


Op web-log.nl is een wedstrijd aan de gang wie ‘weblog van het jaar’wordt. Iedere week is er een groepje weblogs waar je er op 1 van kunt stemmen. Zodra mijn weblog aan de beurt is zal ik het laten weten…dan is de stem mogelijkheid beschikbaar en kan er dus op mijn website gestemt worden…ik hoop op jullie stem..


RECLAME!: Dagmar is pas een weblog begonnen : allesoverhetkoningshuis.web-log.nl Vooral de jongere generaties royals is er te zien, met uiteraard veel aandacht voor Amalia, Alexia en Ariane. Je kunt stemmen op de poll wie van de 3 je het meest op Máxima vind lijken. En er is een Amalia Quiz ! Neem eens een kijkje!


OPROEP: Laura zou graag DVD/video willen hebben van de doop van Prinses Ariane? Heb jij die toevallig opgenomen en een kopie van? Mail dan naar lauutrera@hotmail.com


En nog een oproep van mijn kant. Ga je naar een Koninklijke gelegenheid kijken/foto’s maken? En vind je het leuk dat mijn site wat opgevrolijkt wordt met jouw foto’s?! Stuur je foto’s dan op naar vivianvalke@hotmail.com Mét bronvermelding worden jouw foto(‘s) dan geplaatst! Hartelijk dank alvast!


TV-programma’s t.g.v. Beatrix en Margriet verjaardagen:
-Vrijdag 1 februari: RTL Boulevard live aanwezig bij Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. 18.35 -19.30 uur
-Zaterdag 2 februari: NOS: Koninklijk jarig in Carré 12:45 uur-16.00 uur (om 12.45 eerst de herhalingen van het portret van prinses Margriet en Koningin Beatrix)
-Zaterdag 2 februari: Blauw Bloed, met extra aandacht voor dit feest. 19:35-20:10 uur


Veel kijkplezier!
Groetjes, Royalfanvivian
Wa_marilene_maurits07_1
(foto met dank aan : Meijke Kool!)

1 opmerking:

  1. Hoi,
    wel weinig bezoeken zegg.. gave foto
    Annemieke
    p.s. wil je meedoen met de wedstrijd op mijn site?

    BeantwoordenVerwijderen