Prins Carlos Hugo heeft kanker | De Oranjes

woensdag 6 februari 2008

Prins Carlos Hugo heeft kanker

Bij prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme, de ex-man van prinses Irene, is 'een beperkte vorm' van kanker vastgesteld. Dat heeft een zegsman van zijn familie woensdag gezegd.


De eerste fase van zijn behandeling is volgens de woordvoerder met succes afgerond door professor Michael Marberger in Wenen en door professor José Baselga in Barcelona. De tweede fase van de behandeling zal vanaf deze maand plaatsen in het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam, onder toezicht van professor dr. Marcel Verheij. De behandeling bestaat onder meer uit bestraling die circa zeven weken lang, vijf dagen in de week, zal worden toegediend. „Eerdere behandeling met medicijnen is goed aangeslagen. De bestraling heeft als doel te zorgen dat de ziekte verder wordt teruggedrongen en te voorkomen dat deze daarna terugkeert”, aldus de zegsman van de familie van de zieke prins. „Na de behandeling zal prins Carlos Hugo onder regelmatige controle moeten blijven”.


De woordvoerder benadrukte woensdag dat de prins hoopt dat zijn privacy zal worden gerespecteerd. De prins is inmiddels 77 jaar. Hij trouwde in 1964 in Rome met prinses Irene, maar het huwelijk zou geen standhouden: in 1981 werd de scheiding uitgesproken. Irenes familie was in '64 uit Rome weggebleven uit vrees misbruikt te worden voor Carlistische propaganda. Carel Hugo, die zijn toekomstige bruid ontmoette bij de jaarlijkse stierenjacht in Pamplona, was immers de zoon van de Carlistische pretendent voor de Spaanse troon Xavier èn diens opvolger. Carlos Hugo heeft de aanspraken inmiddels allang opgegeven.


De contacten van de prins met de Nederlandse koninklijke familie zijn ondanks de scheiding goed gebleven. Zo was Carlos Hugo vrijdag nog, net als Irene, bij de feestelijke matinee in het Amsterdamse Carré, waarmee koningin Beatrix en prinses Margriet respectievelijk hun zeventigste en 65ste verjaardag vierden.

Foto: Carlos Hugo bij het verjaardagsfeest van Beatrix en Margriet

9 opmerkingen:

 1. Sneu! Hopen dat de behandelingen helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd, hopelijk werken de behandelingen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte, want kanker is een vervelende en akelige ziekte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat erg! Heel veel sterkte en hopen op een goed herstel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He bah, wat naar! Ik wens hem veel sterkte toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hebbeeeeeeeeeeeeeeeeeen jullie Beatrix soep jurk al gezien? Kijk op: Koninklijkhuisvaria web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeeeeeeeeee, fritsje; weet jij al lang dat je niet helemaal FRIS ben??

  BeantwoordenVerwijderen
 8. o dat is niet zo leuk nieuws .Hoop dat hij snel weer beter wordt en dAT DE BEHANDELINGEN AAN SLAAN .

  BeantwoordenVerwijderen