Koninklijk gezin en Gravin Luana bij Formule 1 in Zandvoort | De Oranjes

zondag 27 augustus 2023

Koninklijk gezin en Gravin Luana bij Formule 1 in Zandvoort

Koning Willem-Alexander en Prinses Amalia zijn zondag net als zaterdag bij de kwalificatie van de Formule 1 opnieuw op het circuit van Zandvoort te vinden. Dit keer waren ook Koningin Máxima, Prinses Alexia én nichtje Luana meegekomen.
Omdat Prinses Ariane zich vrijdag al moest melden bij haar nieuwe school in Italië had het gezin een VIP kaart over, dus kwam nichtje Luana, gekleed in een oranje broek, mee naar het circuit als 'derde dochter'. Prinses Alexia maakte, in haar spijkerpak, een 'live verslag' voor haar Instagramvolgers? Ook de prinsen van Vollenhoven waren aanwezig. Prins Maurits was er met zoon Lucas. 

De Koning werd tijdens zijn bezoek geïnterviewd. Hij zei te 'genieten': "Het is ongelofelijk om te zien hoe iedereen al drie dagen van dit festijn geniet. Mooie sport, mooie mensen bij elkaar, mooie muziek, gewoon op en top. Nederland op z’n allerbest, helemaal fantastisch”. “Dit maakt mij ontzettend trots”, antwoordde Willem-Alexander op de vraag of de Grand Prix hem trots maakt. “Vooral diegenen die dit georganiseerd hebben verdienen alle lof, want het is onwaarschijnlijk wat hier voor de derde keer achter elkaar toch weer gepresteerd is.” Speciale waardering had de koning voor de mensen die de auto lieten staan om bij het circuit in de duinen te komen. “En dat het grootste gedeelte op de fiets of met het ov komt, is een voorbeeld voor de wereld.” 

Na afloop stonden Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun dochters Amalia en Alexia vol enthousiasme te wachten om Max Verstappen te feliciteren met zijn prestatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten