Prinses Ariane naar United World College Adriatic in Italië | De Oranjes

maandag 15 mei 2023

Prinses Ariane naar United World College Adriatic in Italië

Zou 'Adriatic' (met een beetje fantasie lijkt Ariane's naam erop) of het land Italië haar aangetrokken hebben? Prinses Ariane maakt, net als haar oudere zus Alexia, ook haar middelbare schoolperiode níet af op het Sorghvliet Gymnasium in Den Haag maar zal na de zomervakantie twee jaar studeren aan het United World College Adriatic in Italië voor haar Internationaal Baccalaureaat. Daarmee treedt ze min of meer in de voetsporen van haar zus, al koos die voor het United World College in Wales.
United World College of the Adriatic ( UWC Adriatic of UWCAd ) maakt deel uit van de United World Colleges, een wereldwijde educatieve beweging die studenten van over de hele wereld samenbrengt met als doel vrede en internationaal begrip te bevorderen. De school wordt bijgewoond door ongeveer 200 studenten van gemengd geslacht tussen 16 en 19 jaar, meestal met een volledige beurs, uit ongeveer 90 landen van de wereld, die het International Baccalaureate Diploma Program volgen, een tweejarig internationaal erkend pre-universitair programma. De school is gevestigd in het dorp Duino, tussen Triëst en Monfalcone, in het noordoosten van Italië in de regio Friuli Venezia Giulia, op minder dan 5 km van de Sloveense grens. Het werd in 1982 opgericht door de regio Friuli Venezia Giulia, met de steun van de Italiaanse regering.

2 opmerkingen:

  1. Zoals ze al zelf zei op Koningsdag, ze gaat niet naar Wales. Het is dus Italie geworden, maar wel het college Adriatic. Het zalrustig worden in huize Huis Ten Bosch.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. anoniem moet dus Anja zijn, want ik houd niet van anoniem.

      Verwijderen