Introductieweken Prinses Alexia op Atlantic College te Wales | De Oranjes

woensdag 18 augustus 2021

Introductieweken Prinses Alexia op Atlantic College te Wales

De zomervakantie van Prinses Alexia zit er al op. De komende twee weken staan op het UWC Atlantic College in Wales in het teken van introductieweken. Alexia zal aan de hand van activiteiten haar medestudenten leren kennen. Eén medestudente kent ze al: Prinses Leonor van Spanje.
De introweek begon op vliegveld Heathrow, waar Alexia en haar klasgenoten vervolgens in een bus stapten voor een rit naar het Atlantic College. Andere leerlingen onthaalden de nieuwe studenten feestelijk. In één van de zeven woongebouwen bevindt zich de kamer van Prinses Alexia die ze vast nog wat gezelliger zal inrichten met eigen spullen en foto's. In het woongebouw is ook een stilteruimte, bibliotheek en een keuken, maar de eetzaal is gezamenlijk in het kasteel. Alexia was vanwege de coronacrisis nog niet eerder op de school geweest, dus krijgt het pas deze week echt te zien tijdens de rondleiding langs alle ruimtes van het schoolgebouw. Tijdens de introductie staat er ook nog een welkomstkamp aan de kust van Wales op de planning. Tijdens deze dagen staan er veel wateractiviteiten op het programma; zo heeft Alexia toch nog een beetje vakantie. Op maandag 30 augustus begint Alexia aan haar reguliere schooldagen. Iedere dag volgt ze les van acht uur ’s ochtends tot één uur ’s middags. Vervolgens is er tijd voor verplichte activiteiten als sporten, vrijwilligerswerk en creatieve activiteiten. Een middagdutje zit er niet in. 

Alexia gaat aan het UWC Atlantic College op voor haar Internationaal Baccalaureaat. Zo'n baccalaureaat is een internationaal onderwijsprogramma en eigenlijk een vervanging voor de twee laatste leerjaren op het vwo. Met het diploma zal Alexia straks toegang hebben tot de hoogst aangeschreven onderwijsinstellingen ter wereld. Het United World Colleges (UWC) Nederland laat weten dat Alexia 'de grondige selectieprocedure heeft afgerond'. De prinses heeft er dus zelf alles aan moeten doen om toegelaten te worden. Datzelfde gold voor haar vader Willem-Alexander, die tussen 1983 en 1985 op de campus in Wales rondliep. Koning Willem-Alexander is nog altijd beschermheer van de school. Zijn ouders brachten hem voor zijn eerste schooldag naar Wales. Wellicht verschijnt er in dezer dagen/weken ook nog een foto van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Alexia voor de school..

2 opmerkingen:

  1. Waar heb je deze informatie vandaan gehaald en het zou leuyk zijn als er net als destijds een foto komt met de prinses met ouders voor de school

    BeantwoordenVerwijderen