Koning Willem-Alexander bezoekt hulpdiensten Den Haag tijdens jaarwisseling | De Oranjes

vrijdag 1 januari 2021

Koning Willem-Alexander bezoekt hulpdiensten Den Haag tijdens jaarwisseling

Koning Willem-Alexander heeft tijdens de nieuwjaarsnacht in Den Haag een bezoek gebracht aan de hulpverleners die zich inzetten voor het handhaven van de openbare orde, het bestrijden en voorkomen van incidenten, het schoonhouden van de stad en de zorg voor gewonden. 
Foto: Valerie Kuypers/Gemeente Den Haag


De Koning bezocht samen met de Haagse driehoek van burgemeester, politiechef en hoofdofficier van justitie het regionaal crisiscentrum van de Veiligheidsregio Haaglanden, de gemeenschappelijke meldkamer, politiebureau Hoefkade en het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde. In de gemeenschappelijke meldkamer komen alle regionale meldingen binnen die via alarmnummer 112 worden gedaan. Koning Willem-Alexander, burgemeester Van Zanen en de andere leden van de driehoek gingen met medewerkers van de meldkamer en van het regionaal crisiscentrum in gesprek over hun werk tijdens de jaarwisseling, over het afhandelen van de meldingen en over het coördineren en aansturen van de inzet van de hulpdiensten. 

Bij politiebureau Hoefkade is gesproken met schoonmakers die de hele avond en nacht op straat bezig zijn met het verwijderen van potentieel brandgevaarlijk materiaal om incidenten en brandjes zoveel mogelijk te voorkomen. De Koning sprak hier ook met politieagenten die het bureau als uitvalsbasis gebruiken voor hun diensten in de binnenstad tijdens de overgang van het oude naar het nieuwe jaar. Het bezoek werd afgesloten in HMC Westeinde. Hier spraken de Koning en de leden van de driehoek met artsen en verpleegkundigen over hun ervaringen op oudejaarsavond en tijdens de nieuwjaarsnacht en over de verschillen met het werk tijdens andere nachten en eerdere jaarwisselingen. Ook werd een bezoek gebracht de spoedeisende hulp.

1 opmerking:

  1. Fijn dat de koning dit doet. Ik wil iedereen een fijn en gelukkig 2020 toewensen.
    En aan de lezers van Vivian vragen om ook eens een reactie achter te laten. Ze doet zo haar best om haar site up to date te houden en er mooie logs op zetten. dit verdient dacht ik zo, wel eens een reactie

    BeantwoordenVerwijderen