Koning: "Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben" | De Oranjes

woensdag 21 oktober 2020

Koning: "Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben"

Koning Willem-Alexander heeft in een videoboodschap gereageerd op de ophef rondom de vakantie naar Griekenland:
"Met spijt in het hart richt ik mij tot U. 

Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn Uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben. Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving. Ons eigen besluit terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan. Vanaf het begin van de coronacrisis hebben wij ons best gedaan om – binnen de grenzen van het coronabeleid – ruimte te vinden en er zoveel mogelijk te zijn voor iedereen die in onzekere tijden steun zoekt. 

Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd van gemis, beperkingen en zorgen. Van angst, boosheid en onzekerheid ook. Wij hebben de aangrijpende verhalen gehoord in vele ontmoetingen, in persoon, en digitaal. Met U en met al die mensen die direct of indirect geraakt zijn, voelen wij ons verbonden. Wij blijven ons samen met U inzetten om het coronavirus eronder te krijgen. Zodat iedereen in ons land daarna het gewone leven weer kan oppakken, zodra het kan. Dat is nu het allerbelangrijkste en daar gaan wij mee door, naar ons beste kunnen. We zijn betrokken. Maar niet onfeilbaar."

2 opmerkingen:

  1. Een emotionele boodschap, en ik hoop dat ze dit waar maken en geen "fouten" meer maken. Ook van de kroonprinses, Rutte kan wel zeggen, het is prive, maar toch. Geen tickets, voor zaterdag, oke, nou ja oke, dan een vlucht op zondag naar Nederland, maar nee, nog 2 dagen langer blijven. Zij ook hebben een voorbeeldfunctie. wij mogen en kunnen ook niet gaan, wordt er dringend geadviseerd. Hebben zij dan een uitzondering, ook al is het gebied geel. Wie weet wat ze meebrengen zij het dan bewust of onbewust, ze kunnen het wel doorgeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben erg koningsgezind, maar dit kan niet in deze zo moeilijke tijd die wij met z'n allen doormaken.

    BeantwoordenVerwijderen