Nieuwsoverzicht week 42 - 2020 | De Oranjes

maandag 19 oktober 2020

Nieuwsoverzicht week 42 - 2020

 • Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag op Paleis Noordeinde ‘De correspondentie van Desiderius Erasmus in ontvangst genomen van uitgever mevrouw Exler-Donker. 
 • Koningin Máxima ontving dinsdag in het bijzijn van haar man op Paleis Noordeinde een kleine groep betrokken bij het pact ‘Naar een schuldenzorgvrij Nederland’. De bijeenkomst, die oorspronkelijk gepland stond voor 18 maart, was voor andere genodigden te volgen als webinar. Koningin Máxima hield een toespraak, evenals staatssecretaris Bas van ‘t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de voorzitter van SchuldenLabNL, Gerrit Zalm.
 • Prinses Margarita en Prins Jaime vierden dinsdag hun 48e verjaardag.  
 • Koning Willem-Alexander heeft woensdag via online videogesprekken gesproken met medewerkers van organisaties die zich in het Caribisch deel van het Koninkrijk bezighouden met de medische zorg rondom de corona-uitbraak. 
 • Koningin Máxima heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan Lister in Utrecht. Lister biedt herstelondersteunende begeleiding aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het bezoek stond in het teken van de netwerksamenwerking ‘gebiedsteam ggz’ waarbij Lister samen met geestelijke gezondheidszorginstelling Altrecht begeleiding en behandeling dichtbij huis biedt. Het werkbezoek vond plaats bij het Enik Recovery College. 
 • Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend in Uden het eerste exemplaar van het reizend coronadagboek ‘Lief Dagboek’ in ontvangst genomen. In het boek zijn persoonlijke verhalen over de periode sinds de uitbraak van het coronavirus gebundeld. De verhalen komen uit tien dagboeken die vanuit Uden zijn verspreid en doorgegeven. 
 • Het Koninklijk paar heeft donderdagmiddag op Paleis Noordeinde in Den Haag enkele burgemeesters ontvangen voor een gesprek in het kader van kwetsbare wijken. Het gesprek ging over de veiligheid en leefbaarheid van wijken, een belangrijk thema in veel gemeenten. 
 • Koning Willem-Alexander heeft vrijdag op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag in afscheidsaudiëntie ontvangen de ambassadeur van de Republiek Kazachstan, Z.E. Magzhan Ilyassov. 
 • Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima kwamen zaterdag terug naar Nederland vanwege de kritiek op een vakantie naar Griekenland. Dat lieten ze vrijdag weten via de Rijksvoorlichtingsdienst, enkele uren nadat ze waren geland in Griekenland. 
 • Prinses Cécilia de Bourbon de Parme vierde zaterdag haar 7e verjaardag. 
 • Prinses Aimée vierde zondag haar 43e verjaardag.

1 opmerking:

 1. Zoals je ziet ben ik er weer en mijn complimenten voor de afgelopen logs die je hebt gemaakt. Zoals we van jouw gewend zijn, mooie overzichten met leuke foto's.
  Nu ook weer een mooi en kort overzicht van de afgelopen week.

  Jammer van de Koning en van Rutte dat de regels niet zijn nageleefd. Ze adviseren ons om thuis te blijven en dan geeft Rutte toestemming om de Koning te laten gaan. Maar ook de koning had wijzer moeten zijn en een voorbeeld moeten geven. Ook wij willen graag weg en als we met ons allen de regels naleven, dan onderdrukken we misschien wel weer een algehele lockdown, waar ik wel voor vrees. Niet leuk, maar mensen denk aan jezelf en zorg goed voor elkaar.

  SAMEN KRIJGEN WE DIT VIRUS WEL ONDER DE KNIE, MAAR DOEN MOETEN WE ER MOET ONS ALLEN IETS AAN DOEN.

  BeantwoordenVerwijderen