Prinsessen beginnen aan schooljaar 2020-2021 | De Oranjes

maandag 31 augustus 2020

Prinsessen beginnen aan schooljaar 2020-2021

Ook voor de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zit de zomervakantie er weer op. Ze starten deze week in eindexamenklas 6 (Amalia), klas 4 (Alexia) en klas 2 (Ariane) van Gymnasium Sorghvliet.
Het schooljaar zal, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, wel iets anders verlopen dan gebruikelijk. "Vanaf 31 augustus beginnen de lessen weer. De start is anders dan we gewend zijn: de eersteklassers en derdeklassers beginnen niet met een kamp. Meer zal anders zijn. We nemen de nodige maatregelen om alle richtlijnen van het RIVM te volgen. We maken er hoe dan ook een mooie start van het jaar van met ruimte voor (hernieuwde) kennismaking, sportdagen en gelukkig ook gewoon weer inspirerende lessen in de klas. " aldus het gymnasium, maar wel of geen coronavirus: een kamp had er dit jaar voor geen enkele prinses op de planning gestaan. Prinses Alexia moet vandaag haar boeken ophalen op school, morgen zijn haar oudere en jongere zus aan de beurt. 

Volgende week komt de schoolfotograaf langs, maar helaas zullen we die foto's niet te zien krijgen. Het zullen toch weer totaal andere portretten worden dan de 'staatsiefoto's' die vorige week door de Rijksvoorlichtingsdienst werden vrijgegeven. Op maandag 14 september, op de avond voor Prinsjesdag, zullen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima acte de présence moeten geven op school voor een zogenaamde 'kennismakingsavond' voor de ouders van klas 6. 

Over de schoolperiode van de prinsessen zal verder niet veel naar buiten komen, tenzij ze het zelf melden zoals nichtje Eloise. Gravin Eloise heeft veel bekendheid sinds ze haar instagram-account openbaar heeft gemaakt en een interview heeft gegeven aan het Jeugdjournaal. Dat heeft ook zo z'n nadelen. Zo werd ze vorige week, nadat ze bekend had gemaakt gestart te zijn aan de hotelschool in Den Haag, gefotografeerd met een sigaret wat vervolgens de cover van een tijdschrift haalde.

2 opmerkingen:

  1. Alle drie veel succes, niet alleen wat het leren betreft, maar wat betreft de corona maatregelingen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, gravin Eloise kiest haar eigen weg. Het is denk ik wel fijn voor de prinsessen dat zij niet zomaar in de bladen komen.

    BeantwoordenVerwijderen