Koningin Máxima bezoekt toeristische sector in Zeeland | De Oranjes

woensdag 8 juli 2020

Koningin Máxima bezoekt toeristische sector in Zeeland

Koningin Máxima heeft vanmiddag een werkbezoek gebracht aan de toeristische sector in de provincie Zeeland. Het werkbezoek stond in het teken van de impact van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan op bedrijven in het toerisme en het vrijetijdsdomein.

Het werkbezoek startte bij klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen waar Koningin Máxima sprak met ondernemers, de provincie Zeeland en ondernemersorganisatie Impuls Zeeland. Tijdens het gesprek werd ingegaan op de beperkingen tijdens het voorseizoen vanwege de coronamaatregelen, het stapsgewijs weer opstarten van het toerisme en de verwachtingen voor de korte en de lange termijn. Tijdens een rondleiding door het klimbos kreeg Koningin Máxima een toelichting op de aanvullende regels om iedereen veilig te kunnen laten klimmen, het reguleren van bezoekersstromen en de verschillende parcoursen in het bos.

Aansluitend bezocht Koningin Máxima camping Ons Buiten in Oostkapelle. Tijdens een wandeling kreeg Koningin Máxima uitleg over de investeringen die zijn gedaan voor meer capaciteit aan sanitaire ruimtes en over de activiteiten die in de buitenlucht aan kleine groepen worden aangeboden. Door de coronacrisis heeft de camping de investeringen aangepast en op bepaalde onderdelen versneld en is ingezet op verdere digitalisering. Koningin Máxima sprak met vertegenwoordigers van onder meer de provincie, de veiligheidsregio en de GGD. In dit gesprek werd onder andere gesproken over de economische impact van de coronacrisis op de Zeeuwse vrijetijdseconomie, de knelpunten in de toeristische sector zoals het tekort aan geschoold horecapersoneel en de initiatieven om ondernemers aan elkaar te koppelen.

1 opmerking:

  1. Onze koningin zag er zonnig uit in dat gele pak; jammer dat het weer nu niet meewerkte, maar het zonnetje in zeeland werd het toch een mooi werkbezoek

    BeantwoordenVerwijderen