FOTOSESSIE 2020: TUIN PALEIS HUIS TEN BOSCH | De Oranjes

vrijdag 17 juli 2020

FOTOSESSIE 2020: TUIN PALEIS HUIS TEN BOSCH

Vroeger op de dag dan andere jaren poseerde het Koninklijk gezin vandaag tijdens de traditionele zomerfotosessie voor een aantal fotografen. Het is de tweede keer dat de fotosessie georganiseerd werd in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.
Qua kleding was het gezin duidelijk op elkaar afgestemd in blauw en wit.

Na de fotosessie sprak het Koninklijk paar met de media. Zo vertelde de Koning dat hij nog nooit zoveel thuis is geweest als de afgelopen tijd. "Ee hadden echt tijd voor elkaar. Ik denk dat we hier later op terugkijken als een tijd die we graag een keer over zouden willen doen, maar dan zonder het coronavirus." Ook gaf hij aan zijn moeder regelmatig te bezoeken op kasteel Drakensteyn. "Ze heeft een grote tuin, waar je mooi kan wandelen.’’

De moeder van Koningin Máxima heeft een lange periode doorgebracht op Paleis Huis ten Bosch. Ze was naar Den Haag gekomen ten tijde van het staatsbezoek aan Indonesië om voor de drie kleindochters te zorgen. Daarna moest ze meteen in 'lockdown' met het gezin. Máxima noemt het een 'waardevolle tijd'. Over de drie prinsessen die ineens thuis kwamen te zitten vertelde het Koninklijk paar: "Eerst moesten de scholen bedenken wat ze zouden gaan doen, en iedere docent deed iets anders. Het duurde even voor de communicatie goed op orde was, dat de machine goed op orde was. Langzaam hebben we een ritme gevonden, de eerste twee weken was het echt zoeken: hoe doen we dit met elkaar? Wij moeten werken, zij moeten werken en waar doen we dat dan?", aldus de koningin.Haar dochters misten met name het contact met klasgenoten. "Uiteindelijk is het voor kinderen het leukst om hun leeftijdsgenoten te zien, dus dat was voor hen echt het moeilijkste deel. Ze zeiden ook: 'Ik mis mijn vriendinnen.'" Koning Willem-Alexander vult aan: "Ze hebben zelfs durven toegeven: 'Ik mis school, nooit gedacht dat ik school zou gaan missen.'" Net als veel ouders hebben ook de koning en koningin hier en daar geholpen met het schoolwerk dat vanuit huis gedaan moest worden. Koningin Máxima: "Ik moet zeggen dat het niet echt nodig was. Wiskunde af en toe, maar niet veel. Andere kinderen hadden dat meer, moet ik zeggen." "Het was niet specifiek meer dan op andere momenten, nee", aldus de koning.

In het leven van de prinsessen speelt ook sociale media een grote rol, vooral voor Prinses Alexia. De Koning: "Wij vinden dat ze er heel verstandig mee omgaan. Natuurlijk gaat er weleens wat mis." Máxima haakte daarop in: "Dit moeten ze zelf leren."
Na de zomervakantie begint Amalia aan het examenjaar van het gymnasium. De Koning wist alvast te vertellen dat ze daarna een - tegenwoordig populair onder de jeugd - tussenjaar neemt en ze 'de wijde wereld in trekt'. Over de afbeeldingen op de Gouden Koets en de commotie die daar over ontstaan is zei de Koning: "We restaureren Gouden Koets zoals hij was en nemen daarna een besluit over de toekomst van het rijtuig."


Foto's: Wesley de Wit/RVD

- Filmpje NOS - Fotoserie ANP - Fotoserie PPE  - Fotoserie REX Features - Fotoserie Robin Utrecht 

Artikel wordt in de loop van de dag nog bijgewerkt.

3 opmerkingen:

  1. Wederom een hele leuke en ontspannen fotosessie in de mooie tuin van paleis Huis ten Bosch.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Vivian, nou ik ben ook tijden niet bij jou langs geweest, dus erg fijn dat je even bij mij bent wezen kijken. Dan kan ik het bij jou doen. Prachtig verslag van deze mooie fotosessie, ik had bijvoorbeeld de tas van Amalia nog niet gezien en nog veel meer foto's waren nieuw. Weer super compleet! Bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sorry ik sta nog steeds ingelogd bij Google :D

    BeantwoordenVerwijderen