Royalfanvivian´s december-brief | De Oranjes

zaterdag 1 december 2007

Royalfanvivian´s december-brief

Dáág allemaal!


Om maar meteen even met het ‘raadsel’ te beginnen. Een hoop mensen hebben een mailtje van mij gehad om de Koningin in maximaal 5 woorden te omschrijven. Ik heb al veel inzendingen binnen, hartelijk dank! Maar wat wil ik er nu precies mee doen? Wel, op 31 januari wordt de Koningin 70 jaar en natuurlijk wordt daar hier op dit weblogje ook aandacht aan besteed. De woorden (hangt af nog van de aantal inzendingen) wil ik gebruiken voor een speciale log. Maar ook zal er namens deze site een felicitatieregister geopend worden, vanaf begin januari, die ik dan eind januari opstuur. Wellicht dat ik een groot aantal leuke woorden/eigenschappen van de Koningin daar ook nog bij toevoeg. Maar meer daarover lees je wel in de Januari-brief.


Laten we ons eens vestigen op de maand december. Behalve een feestmaand, ook een leuke royale maand weer. Want check de agenda maar!


Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven 1 december bij galafeest 75 jaar Havenbedrijf Rotterdam
Prinses Máxima 1 december bij opening Women Inc. Festival
Prins van Oranje op 3 en 4 december bij Asia Pacific Water Summit in Japan
Prinses Mathilde en Prinses Máxima nemen 4 december overzicht Schilderkunst der Lage Landen in ontvangst
Koningin 4 december bij Haagse Burgerschapslezing
Prinses Catharina-Amalia wordt 7 december 4 jaar en gaat op 10 december voor het eerst naar de basisschool
12 december: uitreiking Prins Claus Prijzen 2007 in Amsterdam.
25 december: kersttoespraak koningin Beatrix


Wat betreft deze site, het kan je niet ontgaan zijn, is de afgelopen maand ‘veranderd’ in de zin van dingen afschaffen e.d. door redenen met foto´s. Vannacht heb ik in m´n bed een officiële nieuwe opzet gemaakt. De volgende onderdelen kun je ooit gaan verwachten.


-Thema´s (voorlopig alleen die door Anja gemaakt zijn, wellicht ooit in de verre toekomst door mij weer eentje)
-‘Mijn royalfanleven’ (logs met mijn gebrabbel over wat ik bv. van dát tv programma vond en hoe druk ik het wel niet heb met mn kaartenschrijverij, wat overigens erg meevalt)
-‘Koninklijk verhaal’ (Puuur fictie! Laat dat even duidelijk zijn. Ben van plan m´n fantasie de vrije loop te laten gaan en Koninklijke verhalen te gaan schrijven, met natuurlijk een spannend einde aan ieder deel , zodat de bezoekers niet wegblijven…slijm slijm..)
-Quizzen (die mógen niet ontbreken)
-‘Met het oog op…’ (Bezoekers kunnen ideeën opsturen, waarover zij graag een kort maar krachtig logje zien)


Verder laat ik de categorieën zoals ‘Koninklijke Post’ e.d. natuurlijk ook niet links liggen..


Oproepjes! (en/of reclame)


Heb jij een mooie Koninklijke foto gemaakt?! (van de Oranjes) en wil je die graag op deze site 'showen'? Stuur de foto(´s) op naar vivianvalke@hotmail.com Foto´s worden -uiteraard met bronvermelding- geplaatst. Dit is tevens dé eerste stap in jouw evt. carriére als fotograaf! Dus zowel recente als oude foto´s zijn enorm welkom!


Op 31 januari viert Koningin Beatrix haar 70e verjaardag, omschrijf de Koningin in maximaal 5 woorden en stuur het op naar vivianvalke@hotmail.comHartelijk dank voor je medewerking!


Heb jij een leuk idee voor de serie ‘Met het oog op…’ Aarzel niet en ik ontvang jouw idee graag op het inmiddels bekende emailadres!


2 andere sites van mij zijn eindelijk weer eens een beetje opgeknapt:http://koningshuisgedichten.web-log.nl/ & http://cameralens.web-log.nl/


-einde oproep/reclame-


Vraag je je af, waar blijft de nieuwe quiz? Antwoord, even wachten tot 15 december! Dan hoop ik een speciale quiz te maken met vragen over het Oranje-jaar 2007. Om de uitslag extra spannend te houden wordt de uitslag van de Baby-Quiz tegelijk met de uitslag van de Oranje 2007 quiz bekend gemaakt. Dat zal ergens half januari zijn. Daarna begint iedereen weer met 0 punten!


Het is eigenlijk ontzettend snel gegaan dit jaar heb ik het idee.., niet dat het nu al over is hoor, maar dit is al weer wel mijn laatste mededelingen brief van dit jaar. Natuurlijk komt er heus nog wel een fijne wens aan het einde van dit jaar namens mij , maar zover is het nog niet. Want we hebben de Sint nog !


Ik had het filmpje van de intocht van Sint in Wassenaar bij de prinsesjes al in een eerdere log gepost http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2007/11/oranje_nieuws_2.html Ik geef nu nog wat links van een aantal leuke foto´s!
Foto 1 
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
Foto 8


Tip! Weet niet , misschien is de nieuwe er al, maar de Story van vorige week is een aanrader! Veel leuke foto´s! Ook Ariane in de kinderwagen etc.


Hoe sluit ik nou eigenlijk altijd af? Gewoon zoiets?:


Groetjes, RoyalfanVivian


P10008020_1
Prinses Mariléne op Koninginnedag 2007, gefotografeerd door Jordi  Besemer, Hartelijk dank!Verdere publicatie zonder toestemming verboden.

7 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuke brief weer! De logjes met je koninklijke post vind ik altijd superleuk :)
  Verder een hele leuke maand met alle bezigheden van onze Oranjes! En ik hoop dat er daarvan mooie foto´s komen, maar dat zal vast =)
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke brief ja :)
  Ook de foto's zijn heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een leuke breif en hele leuke foto's
  claudia
  koningshuizenoveral.web-log.nl
  beatrixenfamilie.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Idd een leuke brief! Ik ben benieuwd naar wat er gaat komen! Het word vast leuk!
  Suc6 ermee!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto van Marilène!
  Rianne
  Rianna.web-log.nl
  MaximaenMarilene.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ze is me lievelings prinses dus een hele leuke foto
  wil je er voortands wat meer foto's van hun op doen

  BeantwoordenVerwijderen