Koning Willem-Alexander onderbreekt vakantie na val Kabinet - Rutte IV | De Oranjes

vrijdag 7 juli 2023

Koning Willem-Alexander onderbreekt vakantie na val Kabinet - Rutte IV

Koning Willem-Alexander komt terug van zijn vakantie in Griekenland vanwege de val van het kabinet-Rutte IV. Hij heeft het ontslag van alle ministers en staatssecretarissen ontvangen en in overweging genomen. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.
De koning is vrijdag door demissionair premier Mark Rutte op de hoogte gehouden over de politieke ontwikkelingen rond de val van het kabinet. Zaterdag zal hij hierover bijgepraat worden door Rutte. Na het in overweging nemen van het ontslag van de ministers en staatssecretarissen, heeft de koning de minister-president, ministers en staatssecretarissen verzocht "al datgene te blijven verrichten, wat zij in het belang van het Koninkrijk noodzakelijk achten". Morgen ontvangt de Koning Rutte op Paleis Huis ten Bosch voor een toelichting op de ontslagaanvraag van het kabinet.

2 opmerkingen:

  1. Het zat er aan te komen, de val van het kabinet. Hopende dadelijk geen Rutte V bij de komende verkiezingen, want ik ben bang dat ze dan op de ouwe toer verder gaan en gebeurt er weer niets. Dus ik hoop mensen wees verstandig en kies geen VVD.

    BeantwoordenVerwijderen