Koningin Máxima bezoekt ontvangstweek voor nieuwe studenten in Delft | De Oranjes

woensdag 24 augustus 2022

Koningin Máxima bezoekt ontvangstweek voor nieuwe studenten in Delft

Koningin Máxima is weer terug na een lange vakantie en bracht vandaag een bezoek aan de activiteitenmarkt van de OntvangstWeek en het Introduction Programme voor nieuwe studenten in Delft. Tijdens het werkbezoek is er onder meer gesproken over het belang van verenigingen voor de mentale gezondheid van studenten. 
Foto: MIND US / Robin Utrecht


De introductieperiode bij de start van een nieuwe opleiding is een belangrijk moment voor veel jongeren. Hier maken zij onder meer kennis met de stad waar zij hun opleiding gaan volgen en vaak ook gaan wonen, het verenigingsleven dat de stad te bieden heeft en met andere nieuwe studenten. De OWee, de OntvangstWeek, is de meerdaagse introductie voor alle aankomende eerstejaars bachelorstudenten van de TU Delft, de Hogeschool InHolland en de Haagse Hogeschool. Voor master-, uitwisselings- en schakelstudenten organiseert de TU Delft het Introduction Programme (IP). Eén van de doelen van de OWee en het IP is studenten enthousiasmeren zich aan te melden bij één of meerdere verenigingen of deel te laten nemen aan studentenactiviteiten om zo een sociaal vangnet te hebben tijdens hun studietijd. 
Foto: MIND Us / Robin Utrecht

Koningin Máxima en minister Dijkgraaf bezochten de activiteitenmarkt bij Sport- en Cultuurcentrum X van de TU Delft en spraken met studenten over prestatiedruk, stress en eenzaamheid. Op de markt konden studenten kennismaken met verenigingen en activiteiten op het gebied van sport, cultuur, kunst en lifestyle. De activiteitenmarkt is een gezamenlijk programmaonderdeel van de OWee, het IP en X waar in totaal ruim zestig verenigingen aan deelnemen. Aansluitend spraken Koningin Máxima en minister Dijkgraaf met diverse studenten over initiatieven die zij hebben opgezet gericht op mentaal welzijn. Tot slot gingen diverse betrokkenen in gesprek over hun rol en ieders verantwoordelijkheid om de mentale gezondheid van studenten te bevorderen. Hierbij sloten onder meer een studentenpsycholoog, een studieadviseur, een docent en diverse onderzoekers aan.

1 opmerking:

  1. Een heel leuk verslagje wederom van een mooi werkbezoek. Terug van een lange vakantie en ik ben er ook weer na prive omstandigheden. Ook heb ik genoten van de filmpjes van de studie van prinses Juliana.

    BeantwoordenVerwijderen