Koningin Máxima opent het ARTIS-Groote Museum in Amsterdam | De Oranjes

dinsdag 10 mei 2022

Koningin Máxima opent het ARTIS-Groote Museum in Amsterdam

Koningin Máxima opende vandaag het ARTIS-Groote Museum in Amsterdam. Na vijfenzeventig jaar gesloten te zijn geweest voor publiek, gaat het Groote Museum aan het Artisplein weer open met een nieuwe invulling. Het Groote Museum gaat over de verbinding van de mens met al het leven op aarde, over de samenhang tussen mens, dier, plant, microbe en de aarde zelf. Doel van het interactieve museum is de bezoeker met andere ogen naar zijn omgeving en de wereld te laten kijken.
Koningin Máxima woonde het feestelijke openingsprogramma bij. Na de openingshandeling kreeg zij een rondleiding door het museum. Het rijksmonument ARTIS-Groote Museum is het oudste museumgebouw van Amsterdam, daterend uit 1855. Eind negentiende en begin twintigste eeuw speelde het museum een prominente rol in het verzamelen en verspreiden van natuurwetenschappelijke kennis. De wetenschap werd hier verbonden met het sociale en culturele leven van Amsterdam. Het monumentaal erfgoed is duurzaam gerestaureerd en vernieuwd. Het Groote Museum wordt, na het ARTIS-Micropia, het tweede museum van ARTIS aan het vrij toegankelijke Artisplein.

2 opmerkingen:

  1. Wederom een leuke reportage heb je ervan gemaakt, maar nog mooier vind ik de recycling van kleren. Deze jurk droeg ze toch in Engeland bij Royal Ascot als ik me niet vergis.

    BeantwoordenVerwijderen