Koninklijk paar opent Koningsspelen 2022 in Delft | De Oranjes

vrijdag 22 april 2022

Koninklijk paar opent Koningsspelen 2022 in Delft

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vandaag op de Brede School in Delft de tiende editie van de Koningsspelen geopend.
De Koningsspelen vonden dit jaar voor het eerst sinds de uitbraak van corona weer in de oorspronkelijke vorm plaats. Dat betekent dat er weer een gezamenlijk gezond Koningsontbijt werd gehouden, voorafgaand aan de sportdag. De Koning en Koningin namen plaats tussen de kinderen die heel blij waren met de komst van het Koningspaar en behalve praatjes ook knuffels uitdeelden.
In de video van de Koningsspelen is ook een interview met het Koningspaar te zien die na het ontbijt werd opgenomen: Na het Koningsontbijt vulden Willem-Alexander en Máxima samen met een aantal leerlingen een grote ‘fitmeter’ op het schoolplein. De kleinste van het stel had de laatste bal in zijn hand, die symbool stond voor de sportieve activiteiten van die dag. Hij werd opgetild door Koning Willem-Alexander zodat hij deze in de meter kon gooien. Dat vormde het startsein voor de Koningsspelen 2022, wat gebeurde met een knal en oranje vuurwerk. Net zoals elk jaar maakte Kinderen voor Kinderen ook nu weer een speciaal lied voor het evenement. Samen met de leerlingen van de school werd er voor het koninklijk paar gezongen en gedanst op het nummer FitTop10, passend bij het thema van dit jaar: Voel je fit! Na de opening namen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima deel aan enkele sportactiviteiten op het schoolplein zoals met pijl en boog schieten.
Ook de mensen langs de rand van het schoolplein werden niet vergeten. De Koning maakte een foto van zijn vrouw tussen de toeschouwers:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten