Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane weer naar school | De Oranjes

maandag 27 augustus 2018

Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane weer naar school

Voor de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zit de vakantie er weer op. Ze starten vandaag in klas 4 (Amalia), klas 2 (Alexia) van Gymnasium Sorghvliet en groep 8 (Ariane) van de Bloemcampschool.


Vakantie in verschillende landen
De prinsessen brachten de zomervakantie onder andere door in Griekenland, waar behalve het Koninklijk gezin ook Prinses Mabel met haar dochters een periode vakantie vierde. Ook is het Koninklijk gezin samen met het gezin van Prins Constantijn in Botswana geweest. Verder zal er ook een bezoek gebracht zijn aan Prinses Beatrix, die wekenlang in en om haar Italiaanse villa in Tavernelle heeft doorgebracht.

Maatschappelijke stage en uitwisseling
De Prinses van Oranje en Prinses Alexia hoeven vandaag alleen nog maar hun boeken en rooster op te halen op school. Het is de bedoeling dat ze de verder nog vrije dag dan besteden aan het kaften van de boeken. Amalia komt vast met een extra flinke vracht boeken thuis, want ze heeft voor het profiel Economie &  Maatschappij gekozen met wiskunde B en natuurkunde als extra vakken. Omdat de 4e-klassers vrijwillig meekunnen als begeleider van het survival kamp van klas 3 deze week, zal er vermoedelijk verder nog niet veel les gegeven worden. Amalia zal dit schooljaar ook een maatschappelijke stage moeten zoeken. "Je stage moet maatschappelijk relevant zijn, d.w.z. dat je je inzet voor anderen en voor de maatschappij. Je mag voor je stage niet betaald worden. Je stage mag niet voor je eigen sportclub zijn. Je stage mag ook niet voor een bedrijf of instelling met een commercieel belang zijn (apotheken, winkels etc.). Een maatschappelijke stage is geen beroepsstage: meelopen met een huisarts, een politie-agent of een politicus kun je niet opvoeren als stage. Als je je stage in een ziekenhuis gaat lopen, doe dan werkzaamheden die onder vrijwilligerswerk vallen zoals de bibliotheekdienst. Je stage moet minimaal 8 uren beslaan en moet buiten de lestijden plaatsvinden. Je hoeft de stage niet in één keer uit te voeren. Je mag ook uren sprokkelen. Ook hoeft de stage niet uit één activiteit te bestaan. Je mag ook stages combineren. Veel leerlingen in klas 4 van het afgelopen jaar vonden het interessant om verschillende dingen te doen. " aldus Gymnasium Sorghvliet. Als je in Den Haag of omgeving woont en je werkt in een bibliotheek, bejaardenhuis of kinderboerderij kun je dit schooljaar dus zomaar 'collega' van Amalia worden. En dan staat er jaarlijks omstreeks maart voor de 4e-klassen ook nog een uitwisseling op het programma. In het verleden waren er met Gymnasium Sorghvliet al uitwisselingen met leerlingen uit Krefeld (Duitsland), Viersen (Duitsland), Rennes (Frankrijk), Londen (Groot-Brittannië) en Minnetonka (Verenigde Staten). Wellicht is het Koninklijk gezin ook wel een week gastgezin voor zo'n uitwisselings-student. Andersom zal de Prinses van Oranje, samen met haar bewakers, ook bij een gezin in het buitenland verblijven.

'Doe-Dagen' voor Alexia
Prinses Alexia start in klas 2 en gaat vanaf morgen beginnen aan de 'Doe-Dagen'. Zo is er een workshop over omgang met elkaar, is er een eerste mentorles en moeten er buiten opdrachten uitgevoerd worden per fiets. Naast de Uithof vind er woensdag ook nog een zogeheten 'buitensportmeerkamp' plaats met activiteiten als boogschieten, tonnen rollen, kano varen en een survival baan. Vanaf donderdag beginnen Alexia's lessen volgens rooster.

Ariane op schoolkamp
De eerste schooldag van Prinses Ariane op de Bloemcampschool begint met een 'Vlaggenmastceremonie'. En hoewel de week verder op de Bloemcampschool rustig begint, staat er voor volgende week woensdag t/m vrijdag een kamp voor Ariane en haar klasgenoten op het programma.

1 opmerking:

  1. Wat heb je dit weer mooi uitgezocht; wie, waat en waar naar school gaat. Ik hoop dat ze een leuke start hebben gemaakt, net zoals mijn zoon dat heeft gedaan, maar ja, die zit al weer een week op school

    BeantwoordenVerwijderen