Koningin Máxima bezoekt pabo over muziekonderwijs | De Oranjes

woensdag 7 december 2016

Koningin Máxima bezoekt pabo over muziekonderwijs

Koningin Máxima heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan de pabo van de Thomas More Hogeschool in Rotterdam.


Méér Muziek in de Klas werkt mee aan het realiseren van structureel muziekonderwijs in het basisonderwijs. Koningin Máxima, minister Bussemaker en enkele muziekambassadeurs spraken met de directeuren van bijna alle 25 pabo-opleidingen en muziekdocenten over diverse visies op de vormgeving en implementatie van muziekonderwijs. Zo richt Hogeschool de Kempel in Helmond zich op het creëren van een leerklimaat waar muziek deel uitmaakt van het dagelijks leven op de pabo. De Saxion Hogeschool heeft vanaf het eerste studiejaar een ‘leerlijn’ muziek. De pabo van de Thomas More Hogeschool werkt samen met Codarts, de Hogeschool voor Kunsten in Rotterdam. Aankomende leerkrachten met muzikale talenten kunnen tijdens hun pabo-opleiding een speciaal lesprogramma van Codarts volgen om zich ook ontwikkelen tot vakspecialist muziek.

Naast de rondetafelgesprekken luisterden Koningin Máxima en minister Bussemaker naar het optreden van een gemengd koor van pabo- en conservatoriumstudenten, opgericht door de Thomas More Hogeschool. Deze pabo werd hiertoe geïnspireerd door een werkbezoek van Koningin Máxima in juni 2015 aan de pabo van de Fontys Hogeschool Kind en Educatie in ‘s Hertogenbosch.

1 opmerking:

  1. Ah ik loop regelmatig langs deze school, maar natuurlijk niet toen de koningin er was :) Leuk dat ze zoveel rond muziek doet :)

    BeantwoordenVerwijderen