Koningin Máxima bezoekt Colombia - I | De Oranjes

maandag 26 februari 2024

Koningin Máxima bezoekt Colombia - I

Na wederom een weekendje Madrid, dit keer met dochter Alexia, reisde Koningin Máxima door naar Colombia waar ze tot en met woensdag op bezoek is als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties.
Koningin Máxima richt zich tijdens het bezoek met name op het verder bevorderen van goede toegang tot en veilig en betaalbaar gebruik van financiële diensten en het thema financiële gezondheid. Gisteren landde Máxima via Bogota op de luchthaven van Medellín. Daarna reed ze direct door naar haar hotel in het centrum van de stad: Maandag bezocht Koningin Máxima rondom Medellin drie projecten met digitale financiële producten voor specifieke doelgroepen. Het eerste, fintech Avista, geeft leningen en advies aan gepensioneerden die een bedrijf willen beginnen en niet bij een reguliere bank terecht kunnen. Gepensioneerde ondernemers leveren een bijdrage aan de economie en geven kennis en ervaring door aan hun jongere werknemers. Als bedankje voor haar bezoek kreeg Máxima in een naaiatelier een aantal cadeautjes, waaronder een deken en mandje voor hond Mambo.
Het tweede project, Cooperative Financiera de Antioquia, is een financiële coöperatie waarin lokale overheden samenwerken om lage inkomensgroepen, met name vrouwen en kleine bedrijven economisch perspectief te geven. Tot slot ging Koningin Máxima naar een boerenbedrijf waar traditionele boeren door de sociale onderneming SiembraViva training krijgen in biologische landbouw om toekomstbestendig te worden. Voor deze gelegenheid droeg de koningin een hoed die Amalia ook droeg tijdens het bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk. De fintech Finaktiva ondersteunt dit onder meer met financiering voor de partners in de biologische landbouwketen.
Koningin Máxima had in Medellin ook nog een gesprek bij Bancolombia over financiële dienstverlening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten