Nieuwsoverzicht november - 2019 | De Oranjes

zaterdag 30 november 2019

Nieuwsoverzicht november - 2019

1 november:
Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek over digitalisering aan de regio Amsterdam, ook wel de ‘Digital Gateway to Europe’ genoemd. In Rozenburg bezoekt de Koning het datacenter van NTT. In Amsterdam bezoekt hij informatietechnologiebedrijf IBM.
Foto: Menno Bauch/RVD
4 november: 
Koningin Máxima reikt de Prins Bernhard @Cultuurfonds Prijs 2019 uit aan vereniging De Hollandsche Molen. De oeuvreprijs wordt toegekend aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst in de cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.

5 november:
Koningin Máxima opent de 9e editie van de Pensioen3daagse, een initiatief van @Wijzeringeld. In het hele land zijn activiteiten om werknemers en consumenten te informeren over hun pensioen. Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken.
Foto: Valerie Kuypers
6 november:
Koning Willem-Alexander brengt een werkbezoek aan vliegbasis Leeuwarden. Het bezoek staat in het teken van het nieuwe jachtvliegtuig F-35A Lightning II en de komst van het op afstand bestuurbare vliegtuig MQ-9 Reaper.
Foto: Ministerie van Defensie
6 november:
Koningin Máxima is bij de 15e conferentie van de European Venture Philanthropy Association in Den Haag. Venture philanthropy is een vorm van filantropie gericht op zakelijke investeringen voor het versterken van organisaties met een maatschappelijk doel.

6 november:
Prinses Beatrix is bij de pleeggrootouderdag van Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland. Deze stichting werd in 2008 opgericht en zet zich in voor grootouders die 24 uur per dag, zeven dagen per week voor hun kleinkinderen zorgen.

6 november:
SchuldenlabNL is een samenwerking tussen publieke en private partijen met als doel Nederland schuldenzorgvrij te maken. Bij een werkconferentie van de stichting spreekt Koningin Máxima over het belang van samenwerken om schulden te bestrijden en voorkomen.

7 november:
Koning Willem-Alexander ontvangt voorzitters van de Eerste Kamerfractie mw. A. Jorritsma-Lebbink (VVD) en dr. H.P.M. Knapen (CDA) op Paleis Huis ten Bosch. Het betreft de eerste in een reeks ontvangsten van fractievoorzitters van de @eerstekamer.

7 november: 
Op Paleis Noordeinde worden 26 gasten door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvangen voor de #uitblinkerslunch. Met de lunch toont het Koninklijk Paar hun waardering voor mensen die iets bijzonders hebben gepresteerd.
Foto: Jeroen v.d. Meyde/RVD
8 november:
'Wetenschap: veel meer dan een mening’. Prinses Beatrix woont het 50-jarig jubileumsymposium van stichting Biowetenschappen en Maatschappij bij in Rijksmuseum Boerhaave. De stichting maakt publicaties die bijdragen aan het maatschappelijk debat.

13 november:
Koningin Máxima @UNSGSA houdt toespraak bij @sgfintechfest over het belang van technologische innovaties in financiële diensten zodat meer mensen deze kunnen gebruiken, zich kunnen ontwikkelen en hun levens kunnen verbeteren
Foto: Singapore FinTech Festival

14 november: 
Prinses Beatrix en Prinses Margriet zijn bij het 40-jarig jubileum van Stichting Dansersfonds ‘79. Tijdens het balletgala zijn er o.a. uitvoeringen van @dutchnatopera, @Introdans, Nationale Balletacademie, Conny Janssen Danst en @ScapinoBallet Rotterdam.

15 november: Prinses Beatrix is bij de jaarlijkse themadag van de expertgroep jeugdrechters in het Vredespaleis in Den Haag. De dag staat in het teken van de viering van 30 jaar kinderrechten. De Prinses woont presentaties bij en spreekt met kinder- en jeugdrechters.

20 november:
Koningin Máxima is bij de ondertekening van MuziekAkkoord Helmond, het lokale samenwerkingsconvenant voor muziekonderwijs op de basisschool. De ondertekening vindt plaats tijdens een muziekfestival op pabo Hogeschool De Kempel. @meermuziekklas
Foto: Set Vexy/ Meer Muziek in de Klas

20 november:
Koning Willem-Alexander brengt met minister @arieslob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media een werkbezoek aan CVO Accent Praktijkonderwijs. Het bezoek gaat over successen, ontwikkelingen en uitdagingen in het praktijkonderwijs.
Foto: Freek van den Bergh/Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
21 november: 
Koningin Máxima opent de tentoonstelling Humania in @NEMOamsterdam. In #Humania ontdekken bezoekers alles over de mens en komen zowel de biologie, sociologie als psychologie van de mens aan bod.
Foto: Olivier Middendorp/NEMO

25-27 november:

Koningin Máxima @UNSGSA is in #Pakistan voor betere toegang tot financiële diensten en meer kansen op economische ontwikkeling #inclusievefinanciering. Van de volwassen Pakistani heeft 79% geen bankrekening.
Foto: UNSGA

26 november:

Koning Willem-Alexander brengt met minister @RaymondKnops van @minbzk een #werkbezoek aan @fontysvenlo en de @biebvenlo. Dit is het 13e bezoek in een reeks bezoeken van de Koning met ministers en staatssecretarissen.
Foto: Kick Smeets/Ministerie van BZK

27 november:
Koning opent het vernieuwde herinneringscentrum van Nationaal Monument Kamp Vught. Staatssecretaris @PaulBlokhuis van @MinVWS is ook aanwezig. @kampvughtNM was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp van de Duitse bezetter.
Foto: Jules van Iperen/Nationaal Monument Kamp Vught

28 november: 

Koning Willem-Alexander maakt met een deelnemer van Fietsmaatjes een ritje op een duofiets. Stichting Fietsmaatjes zorgt ervoor dat mensen die door een beperking niet meer zelfstandig kunnen fietsen samen met een vrijwilliger fietstochten kunnen maken.
Foto: Oranje Fonds/Bart Homburg
28 november:
Koning Willem-Alexander, Regent van Stichting Praemium Erasmianum, reikt de @Erasmusprijs 2019 uit aan componist en dirigent John Adams. Koningin Máxima en Prinses Beatrix zijn ook bij de uitreiking in het Koninklijk Paleis Amsterdam aanwezig.

29 november: 
Marijn, Rianna en Jamiro zijn voor @meermuziekklas op bezoek bij Koningin Máxima. Er werden weer diverse filmpjes gemaakt van het optreden dat de kinderen gaven voor de Koningin voor het tv-programma de Lang Leve de Muziek Show op NPO Zapp. Alle deelnemende klassen in deze muzikale spelshow treden op tijdens Het Kerst Muziekgala 2019. 

29 november: 
Koning Willem-Alexander opent het nieuwe TechMed Centre van de @utwente. Het TechMed Centre richt zich op innovatie in de gezondheidszorg door middel van gepersonaliseerde technologie.

29 november: 
Koningin Máxima is bij het #jubileumcongres van @cnvvakmensen. De vakbond viert dit jaar zijn 125-jarig bestaan. De bond heeft zo’n 137.000 leden en is partij bij meer dan 400 cao’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten