Deel 2, thema maand November | De Oranjes

donderdag 16 november 2006

Deel 2, thema maand November

In deel 2 van het thema van de maand November "De kleinkinderen van de koningin"....Prinses Catharina-Amalia!

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria van Oranje-Nassau (Den Haag, 7 december 2003), Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, is de oudste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Haar roepnaam is Amalia; de naam Catharina-Amalia wordt bij officiële gelegenheden gebruikt. Aangezien zij de oudste dochter is van de kroonprins, draagt zij officieus de titel Erfprinses van Oranje, maar wanneer Willem-Alexander de troon bestijgt, krijgt zij de titel Prinses van Oranje. Officieel behoort ze te worden aangesproken met 'Koninklijke Hoogheid', maar in de praktijk zal vrijwel iedereen volstaan met de voornaam.ENKELE FOTO'S VAN DE KONINGIN MET HAAR OOGAPPEL

Catharina komt waarschijnlijk van het Griekse woord katharos dat rein, zuiver betekent. In de stamboom van het Huis Oranje-Nassau komt een Henriëtte Catharina voor; een dochter van Amalia van Solms. Catharina is ook de naam van de zuster van koningin Anna Paulowna (echtgenote van Willem II), die ook de moeder was van koningin Sophie (eerste echtgenote van Willem III). Amalia stamt via Anna Paulowna ook af van Catharina de Grote. Amalia is van Germaanse oorsprong en betekent "inspanning in de strijd". Ook de naam Amalia komt eerder in het Huis Oranje-Nassau voor: Amalia van Solms was de echtgenote van Frederik Hendrik, een zoon van Willem van Oranje. Prins Hendrik, de broer van koning Willem III, was in zijn eerste huwelijk gehuwd met Amalia van Saksen-Weimar-Eisenach. Beatrix verwijst naar de moeder van prins Willem-Alexander en betekent brengster van geluk. Carmen verwijst naar de moeder van prinses Máxima en is afgeleid van de Spaanse naam voor de berg Karmel. Het Latijnse woord carmen betekent lied. Victoria is afgeleid van het Latijnse werkwoord vincere dat overwinnen betekent en verwijst mogelijk naar de Zweedse kroonprinses Victoria.

9 opmerkingen:

 1. wawie..! wat heb je dat ontzettend leuk gedaan zeg! wat un leuke plaatjes, met ook die bloemen, en de tekst, egt héél erg leuk!! ik vin het ook un superleuk thema de kleinkinderen van de queen.!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super super gaaf gedaan! Echt toppie gewoon =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterend idee, de kleinkinderen van de koningin op papier. erg leuk gedaan, ook die van Eloise; ben nu al benieuwd naar de volgende.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn complimenten voor je lay- out, je weet het steeds weer leuk te brengen.
  Ga zo door!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's!
  De laatste 3 zijn grappig zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een grappige fotos van Prinses Amalia.
  Groetjes van Oma Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een grappige fotos van Prinses Amalia.
  Groetjes van Oma Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heey
  waar doe jij dat met al die bloemen?
  hoe plak je dat erop????

  BeantwoordenVerwijderen