Laurentien bij congres 100 jaar Kinderwetten | De Oranjes

vrijdag 2 december 2005

Laurentien bij congres 100 jaar Kinderwetten

Laurentien is donderdagmiddag 1 december in de Vrije Universiteit Amsterdam aanwezig geweest bij het congres 100 jaar Kinderwetten. Met de invoering van de Kinderwetten in 1905 werden de fundamenten gelegd van ons huidige kinderbeschermingssysteem en vonden belangrijke vernieuwingen van het jeugdstrafrecht plaats.


Tijdens het congres werd teruggeblikt op ontwikkelingen op het gebied van jeugdzorg en jeugdcriminaliteit in de afgelopen eeuw en werd gediscussieerd over mogelijke beleidsdoelen in de toekomst. De minister van Justitie Donner en de staatssecretaris van VWS, mevrouw Ross-van Dorp, hielden tijdens het congres een toespraak. Daarnaast stonden onder meer een jongerenpanel, een interactief casusoverleg en een informatiemarkt op het programma. Het congres werd georganiseerd door het ministerie van Justitie, Dienst Justitiële Inrichtingen, Raad voor de Kinderbescherming, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Defence for Children International Nederland, MOgroep, Amsterdams Centrum voor Kinderstudies, Vrije Universiteit Amsterdam en Vereniging voor Familie- en jeugdrecht

5 opmerkingen:

 1. Anja van der steen2 december 2005 om 20:33

  Wat zag ze er leuk en ontspannen uit. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap en ik hoop dat je een leuke tijd tegemoet gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik wist helemaal niet dat ze daar geweest is

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de kleren zijn wel mooi, alleen dr haar is te stekelig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de kleren zijn wel mooi, alleen dr haar is te stekelig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de laatste foto...daar is ze echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen