Koningin Máxima bezoekt Christelijke Basisschool Sabina van Egmond in Oud-Beijerland | De Oranjes

donderdag 18 februari 2021

Koningin Máxima bezoekt Christelijke Basisschool Sabina van Egmond in Oud-Beijerland

Koningin Máxima heeft vanochtend een werkbezoek gebracht aan Christelijke Basisschool (CBS) Sabina van Egmond in Oud-Beijerland. Koningin Máxima liet zich door de leraren, leerlingen en enkele ouders informeren over de effecten van de coronapandemie en de lockdown op het basisonderwijs. Zij bezocht de locatie Sportlaan en sprak online met leerlingen van de locatie Poortwijk.
De tweede lockdown voor de basisscholen ging in op 16 december 2020. De impact van de fysieke sluiting was groot. De scholen moesten opnieuw in korte tijd omschakelen naar onderwijs op afstand. Daarnaast zijn er zorgen over onderwijsachterstanden en over het welzijn van leerlingen, leerkrachten en personeel. Sinds 8 februari 2021 zijn de basisscholen weer open. CBS Sabina van Egmond heeft 350 leerlingen, 46 medewerkers en 15 groepen, verdeeld over twee locaties. De school werkt met unitonderwijs: niet in jaargroepen, maar in vier units verzorgen leerkrachten en onderwijsassistenten het onderwijs voor de leerlingen. De school is gedurende de lockdown opengebleven voor noodopvang (kinderen van ouders met cruciale beroepen) en voor kwetsbare kinderen, van wie de leerkracht wist dat thuisonderwijs voor deze kinderen geen goede oplossing was. 

Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek met leerkrachten over de organisatie van afstandsonderwijs, de heropening van school en over de nieuwe beginsituatie van de leerlingen. Daarnaast bezocht Koningin Máxima groep 3 en online groep 5 en 6, waarbij zij sprak met de leerkrachten en leerlingen over de digitale lesperiode tijdens de tweede lockdown en het weer naar school mogen gaan. Leerlingen uit groep 7 en 8 vertelden Koningin Máxima onder meer over hun voorbereiding op de Cito-toets en hun vervolgopleiding, terwijl zij niet fysiek middelbare scholen kunnen bezoeken. Bij een rondetafelgesprek vertelden ouders van kinderen uit verschillende groepen over het combineren van werk en de ondersteuning van hun kind(eren) gedurende de online lesperiode. Koningin Máxima sprak ook met de kinder-Medezeggenschapsraad van CBS Sabina van Egmond over hun ervaringen tijdens deze lockdown.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten