Koningin Máxima vergadert met G20-voorzitter Italië en spreekt MIND over Week van de Prestatiedruk | De Oranjes

maandag 30 november 2020

Koningin Máxima vergadert met G20-voorzitter Italië en spreekt MIND over Week van de Prestatiedruk

Koningin Máxima bezocht vandaag online de aanstaand G20-voorziter van Italië over inclusieve financiering en sloot vervolgens ook nog virtueel aan bij een gesprek met een psycholoog en studenten over de effecten van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus op de balans tussen studie en ontspanning. 



Koningin Máxima bracht in haar VN-functie een online bezoek aan de aanstaand G20-voorzitter Italië. Zij sprak met premier Conte en gouverneur Visco van de Banca d’Italia over de G20-doelstellingen van Italië voor inclusieve financiering. Koningin Máxima nam ook deel aan een virtueel rondetafelgesprek met deskundigen op het gebied van inclusieve financiering onder voorzitterschap van gouverneur Visco. Het overkoepelend thema van Italië voor het G20-voorzitterschap is ‘People, Planet en Prosperity’. Wereldwijd hebben nog altijd 1,7 miljard volwassenen geen toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen, pensioenen of digitale betaalmethoden. Het betreft in het bijzonder vrouwen, kleine ondernemingen en boerenbedrijven en mensen met een laag inkomen (Global Findex 2017). Goede en veilige toegang tot financiële diensten draagt bij aan economische en sociale ontwikkelingsmogelijkheden. 

Aansluitend was de Koningin online aanwezig bij de start van de MIND Week van de Prestatiedruk. Deze themaweek richt zich op studenten en hoe zij om kunnen gaan met prestatiedruk en psychische problemen die mede als gevolg van de coronamaatregelen zijn ontstaan. MIND zet zich in voor een psychisch gezonde samenleving en voor ondersteuning, begrip en goede zorg bij psychische problemen. Door middel van een dagelijkse livestream kunnen studenten in gesprek gaan met experts, ervaringsdeskundigen en medestudenten over het studentenleven in coronatijd. Daarnaast biedt MIND opdrachten aan die onder meer gericht zijn op het verminderen van de prestatiedruk van studenten. Koningin Máxima sloot virtueel aan bij een gesprek met een psycholoog en enkele studenten. Er werd onder meer gesproken over de effecten van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus op de balans tussen studie en ontspanning. Daarnaast kwam het gemis van sociale contacten en structuur en het omgaan met de onzekerheden van deze tijd aan bod. Tijdens de sessie werden ook vragen van studenten via livestream beantwoord.

1 opmerking:

  1. Goed werk wat ze doet en zoals je ziet heeft ze er ook echt zin in, haar vakgebied.
    Mooie blouse die ze al vaker heeft gedragen overigens

    BeantwoordenVerwijderen