Koning Willem-Alexander bezoekt Jordaan in Amsterdam | De Oranjes

vrijdag 8 september 2017

Koning Willem-Alexander bezoekt Jordaan in Amsterdam

Koning Willem-Alexander heeft deze middag met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan een bezoek gebracht aan de Jordaan. Hij sprak in de Amsterdamse buurt met buurtbewoners, ondernemers en buurtwerkers vooral over de drukte in de wijk. 



De Koning kwam op uitnodiging van burgemeester Eberhard van der Laan, die samen met hem drie plekken in de wijk bezocht. De Jordaan is een van de bekendste en dus ook druk bezochte buurten van het land.  Willem-Alexander begon bij De Vakantiefietser, een specialist in fietsvakanties waar hij met veel mensen in gesprek ging en ondertussen koffie dronk uit een mok met de Ninja Turtles. Daarna ging hij langs Caro's Huiskamerrestaurant, een buurtcentrum, Het Claverhuis, op de Elandsgracht.

Op alle locaties hoorde Willem-Alexander, de verhalen uit de buurt aan. Het gezelschap eindigde bij Café De Eland met een glaasje rosé, blokjes kaas en worst. De Koning vertelde al een tijdje geen bier meer te drinken. Vroeger scheen Willem-Alexander ook geregeld in Café De Eland te komen. Eén moment van het bezoek zorgde op internet voor veel ontroering. De Koning die de zieke burgemeester een arm geeft.

2 opmerkingen:

  1. Zoals de Koning met de zieke burgemeester omging, geweldig, zorgde bij mij in dier geval voor veel ontroerong.

    BeantwoordenVerwijderen