Koningin Máxima heeft een beugel | De Oranjes

vrijdag 25 augustus 2017

Koningin Máxima heeft een beugel

Het was mij nog niet eerder opgevallen, maar Koningin Máxima heeft sinds deze zomer een beugel. Dat de beugel niet opvalt is precies Máxima's bedoeling; Ze liet niet voor niets een doorzichtige beugel in haar mond plaatsen.



Alleen bij het inzoomen van foto's is te zien dat er een doorzichtig laagje op de tanden van de Koningin zit. De beugel is gemaakt van kunststof hoesjes die op de tanden worden gezet. Bij Máxima is volgens orthodontisten gebruikgemaakt van ‘attachments’ (de witte bobbeltjes die te zien zijn), die meestal ingezet worden als tanden moeten draaien. De techniek achter deze beugel bestaat al zeker vijftien jaar, maar is de laatste tijd helemaal in. Vooral omdat het sneller en goedkoper is dan de 'ouderwetse' slotjesbeugel waar zowel Amalia en Alexia al mee te zien zijn geweest. Bij een wekelijkse vervanging geeft de beugel al binnen drie maanden een zichtbaar resultaat, maar vaker wordt de beugel om de twee weken gedurende vijf maanden vervangen. Volgens de RVD heeft Koningin Máxima de beugel 'met het oog op een correctie van de beet van haar kiezen'.

1 opmerking:

  1. Ik zie er eigenlijk ook niets van, maar door het verhaal dat bekend is geworden, is alle aandacht er op gevestigd, ook al is het dan doorzichtig..

    BeantwoordenVerwijderen