Le Mariage Albert & Charlene de Monaco - II | De Oranjes

zondag 3 juli 2011

Le Mariage Albert & Charlene de Monaco - II

KERKELIJK HUWELIJK


Vandaag was het dan zover; de binnenplaats van het paleis van Monaco werd omgetoverd tot kerk, met het prachtige paleis als decor op de achtergrond. De rooms-katholieke dienst begon om 17.00 uur, hoewel veel gasten er toen al een uur zaten. In hotel de Paris verbleven alle Koninklijke gasten die per stelletje met een auto naar het paleis gebracht werden. Zie ook log over het burgerlijk huwelijk met gastenlijst Hoewel van de meeste gasten meerdere beelden te zien waren; vertrek uit het hotel, en het loopje over de rode loper, kwamen Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima slechts enkele seconden in beeld. Niet dat er iets te verbergen was hoor, Máxima droeg een schitterende geel/oranje jurk met opvallende hoed van Fabienne Delvinge, en de prins was in het uniform van de Marine. Nadat alle gasten op hun gouden stoeltje zaten, kon het wachten op het bruidspaar beginnen.



Lang duurde het niet voordat Albert – in een wit legeruniform- in beeld kwam. Bij het betreden van notabene zijn eigen paleis werd hij een minuut of twee staande gehouden door twee pastoren met mijter. Gelukkig kon hij daarna naar de ‘middenstip’ onder aan de paleistrappen lopen en ondertussen naar al zijn gasten knipogen. Op de rode loper liep op dat moment Prinses Charlene met haar vader. De gebroken witte trouwjurk is van Georgio Armani en bezit 20.000 parels, 30.000 goudkleurige steentjes en 40.000 Swarovski kristallen. Verder zitten er borduursels in bloemvorm op de jurk. De jurk was vandaag niet voor het eerst op het paleis. Sterker nog; hij werd in het paleis volledig in elkaar gezet, dat was makkelijk omdat Charlene hem dan steeds kon passen. De mensen die via tv schermen op het plein voor het paleis zaten waren getuige van de maar liefst 20 meter lange sluier die langzaam over de rode loper kroop. De bruidegom werd door haar vader bij het altaar ‘afgeleverd’ en dus kon de dienst beginnen.. Hoewel er aan ‘Sinterklazen’ onder de paleistrappen geen tekort was, werd het grootste gedeelte van de dienst geleid door Aartbisschop Bernard Barsi. Het werd een lange, serieuze, maar uiteindelijk toch mooie dienst, waarbij verschillende muziek ten hore gebracht werd – ook een Zuid-Afrikaans tintje.. Veel emotie werd er helaas niet getoond, en mogelijk was Charlene ook erg nerveus van alle aandacht die nu vooral op haar gevestigd was. Het ja-woord en de ringenceremonie verliep gelukkig vlekkeloos, de ringen pastten aan de vingers en ‘oui’ werd op het goede moment uitgesproken. Voor de nichtjes van Prins Albert was er een speciale rol; ze mochten allemaal een stukje uit de bijbel voorlezen. Vlak voordat het stel zich in een zijtak van de binnenplaats begeeft om het trouwregister te tekenen slaat Albert de sluier naar achter en kust vluchtig zijn vrouw. Het trouwregister moest wel zo’n 3 keer per persoon – ook door de getuigen – getekend worden, voor Albert en Charlene was het nu wel weer genoeg geweest.. ze hadden zin in wat meer feest..



Rond 18.30 uur werd het ook iets spectaculairder voor het stel. In een hybride auto werd er door de smalle straatjes van Monaco naar de kerk Sainte-Dévote gereden, kort daarvoor waren Albert en Charlene op het plein voor het paleis met rozenblaadjes bestrooid die Albert tijdens de rit van zijn vrouw probeerde af te plukken. Veel mensen stonden langs de kant van de route om het bruidspaar toe te juichen. Albert en Charlene leken zelf ook wat meer ‘opgelucht’ na de toch wel ‘zwaarmoedige’ dienst. Bij het kerkje stonden ook veel mensen met vlaggetjes – nog niet wetende dat in dit kerkje waar het stel slechts een paar minuten zal zijn er een traantje zal vallen. In de kerk werd bij aankomst van de nu prins en prinses een lied gezongen, dat trok Charlene zo aan dat nu al haar emoties er even uit kwamen. In dit kleine kerkje voelde ze zich bovendien vast meer op haar gemak, en dan kost het minder moeite om emoties eventueel te onderdrukken.. Nadat ze haar tranen gedroogd had en Albert haar nog eens lief aankeek, legde ze – net als Grace 55 jaar geleden deed – haar bruidsboeket neer. Toen het bruidspaar de kerk weer verliet kusten ze nogmaals om hun liefde – voor zover dat nog niet zichtbaar was – te benadrukken. De laatste live beelden was de terugreis naar het paleis, daarna stopten de live televisiebeelden, maar uiteraard was het feest nog niet afgelopen.



(Screenshots)


In het paleis werden vervolgens officiële foto’s gemaakt en ook de gasten – die zich inmiddels weer in het hotel bevonden – maakten zich op voor het galadiner. Voor Charlene wachtte er nog een prachtig cadeau van Albert; een tiara met de naam Ocean die ook als halssieraad gedragen kan worden.


Groepsfoto met alle Koninklijke gasten:

Foto's: palais.mc


Rond 21.00 uur arriveren. alle gasten weer – nu in mooie galajurken met tiara’s en de heren in pakken – op de terrassen van de Opera van Monte-Carlo. Er is naar verluid een heerlijk diner geserveerd door de Monegaskische 3-sterrenchef Alain Ducasse. Na het diner volgde een bal in de Salle Garnier. Zo rond middernacht werd de dag afgesloten met een vuurwerkshow. En ze leefden nog lang en gelukkig..

11 opmerkingen:

  1. Ik heb gisteren genoten van de uitzending, maar ook van je prachtige verslag en foto's Ze zagen er allemaal schitterend uit. In het kerkje vond ik het erg indrukwekkend zowel voor beide om een traditie in ere te houden om het bruidsboeket daar neer te leggen. Voor beide erg emotioneel.
    hopende gaan ze een gezond en gelukkig huwelijk tegemoet. Ik wens ze dit in ieder geval van harte toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige log zeg! Heel erg mooi gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie uitgebreide log, met veel foto's. Charlene zag er super, super mooi uit! (had ik echt niet verwacht) Ook alle gasten zagen er mooi uit vooral prinses Maxima s'avonds!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie, uitgebreide log heb je ervan gemaakt! En wat zag Charléne er mooi uit! Ook veel royals!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik had nog niet veel meegekregen van dit huwelijk, dankzij jouw uitgebreide log weet ik er weer alles van! Charlene is een prachtige bruid, vooral de foto's met 'de traan' zijn erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemiddag,
    Kunt u mij aangeven hoe het lied heet wat gezongen werd tijdens het leggen van het bruidsboeket door Charlene in Sainte Dévote. Werd gezongen door een vrouw en meisje, moeder en dochter?
    Heel hartelijk dank voor uw antwoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. prinses Louise15 juli 2011 om 10:10

    Prachtig filmpje! Mooi om weer even te zien! En de bruid: fabelachtig mooi! De kraag, het parelborduursel op de rok, het kapsel met sieraad... alles zeer amazing en stunning om deze termen te gebruiken. 'k Vond de bruidegom nogal droog maar misschien ook zenuwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Reclame maken voor sites is niet toegestaan. Als je reclame wilt kun je dit aanvragen via viviankramer@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen