'Juliana's jaren' - 1911 | De Oranjes

maandag 8 juni 2009

'Juliana's jaren' - 1911


..serie ter gelegenheid van Juliana’s 100e geboortejaar.


1911


Aan speelgoed ontbreekt de kleine Juliana niks, regelmatig krijgt ze speelgoed cadeau als haar ouders weer eens bezoek krijgen van een machtig persoon uit een ander land. Een president of een andere Koning of Koningin. Juliana heeft speelkamers op Paleis het Loo én op Paleis Noordeinde. Poppen, knuffelbeesten, paarden, etc. Haar voorkeur gaat vooral uit naar de knuffeldieren, maar toch ziet ze liever échte dieren dan knuffels en bezoekt daarom in 1911 wederom Artis. Daar mag ze o.a. de eendjes voeren.



Juliana geniet van de ritjes in de koetsjes, en de wandelingen door de tuin en in het park, toch ontkomt ze – hoe jong ze dan ook is- niet aan ‘verplichtingen’ doordat ze prinsesje is, wil het volk haar toch regelmatig kunnen zien. Juliana moet soms met tegenzin poseren als er weer eens een fotograaf op bezoek komt die officiële foto’s van haar maakt. Ook leert haar moeder haar om tijdens de ritjes in de koets koninklijk te ‘wuiven’ naar de mensen. En dan is er nog die zware hoed die ze – op haar nog maar 2 jarig hoofd moet zetten- als ze officieel naar buiten treedt..



Bekijk  ook de jaren :1909 - 1910 

7 opmerkingen:

  1. Weer een hele leuke log!Ik vind dat je van Juliana telkens hele mooie foto's hebt,mijn complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prinses Louise9 juni 2009 om 09:35

    Wat een lieve, statige kiekjes van Juliana!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke log! Ik vind het erg leuk om te zien hoe het toen was en nu is. Vroeger droegen de royals hele andere kleding dan het volk, dat is nu heel anders! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hele leuke log! super lief meisje!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anneke Brandsma24 juni 2009 om 23:52

    Van Harte Beteschap! Geniet altijd veel van je web-log! Anneke

    BeantwoordenVerwijderen